علل کاهش صادرات فرش
علی شهرکی مقدم در گفت وگو با خبرنگار «رازق» با اشاره به وضعیت صنعت فرش ایران، اظهار کرد: صنعت فرش در بازار داخلی و جهانی با مشکلات فراوانی مواجه است و دولت در رفع این مشکلات میتواند نقش موثری داشته باشد.
وی اعلام کرد: ما فرشهای خود را به بازرهای جهانی بخصوص کشورهای آمریکا، اروپا، آلمان، ترکیه، چین و... عرضه میکنیم، امّا؛ از نظر صادرات در رتبه خوبی قرار نداریم.
رئیس اتحادیه فرش و موکت زاهدان تصریح کرد: در دوران تحریمها صادرات ایران بسیار کم بود و رقبای ما از جمله ترکیه، هند و چین با وجود کیفیت، بافت و تنوع، طرح و رنگبندی سنتی که مخصوص فرش ایرانی است، در بازارهای جهانی از ما جلو افتادند.
شهرکی مقدم اظهار کرد: در بازار داخلی نیز با توجه به رکودی که وجود دارد، صنعت فرش به حیات خود ادامه داده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر، تولید بسیار بالایی در صنعت فرش داریم ولی تسهیلاتی برای صادرات در نظر گرفته نمیشود، گفت: دولت هیچ حمایتی از تولیدکننده فرش نمیکند و به جوایز، مشوقها و نمایشگاه ها برای تولیدکنندگان در زمینه صادرات وجود ندارد.
رئیس اتحادیه فرش و موکت زاهدان تصریح کرد: کشور ترکیه تسهیلات مناسبی برای تولیدکنندگان فرش خود در نظر میگیرد، به طور مثال، به تولید کنندگان وام میدهد تا در نمایشگاهای خارجی شرکت کنند و کالای خود را معرفی و تبلیغ کنند اما تولید کننده فرش در ایران با هزینه شخصی باید در نمایشگاه حضور پیدا کند و سودی که در نتیجه فروشی که در نمایشگاه بدست میاورد چیزی در مقابل هزینه حضور در نمایشگاه نیست و در بحث تبادل ارز و ریال هم نیز دچار مشکلاتی هستیم.
رئیس اتحادیه فرش و موکت زاهدان با بیان اینکه واردات عمده از ترکیه و اندکی از بلژیک داریم، گفت: هرچند که نسبت به گذشته در نتیجه تولید بالا و باکیفیت و تنوع واردات کم شده است اما همان مقدار واردات تاثیر منفی در تولید داخلی می گذارد.
وی با بیان اینکه ایران به دلیل اینکه به بازارهای جهانی چندان دسترسی ندارد، بخش عظیمی از نخ و الیاف خود را از ترکیه وارد می کند، گفت: اما هند و پاکستان نخ و طرح ایران را می برند و تولید می کنند و در بازار جهانی می فروشند.
رئیس اتحادیه فرش و موکت زاهدان با بیان اینکه فرش ایران شناسنامه ایرانی است، بیان کرد: تقلب و کپی کاری در همه جا است اما مهم این است که کسی بتواند ثابت کند فرشی که تولید کرده است ایرانی است چون فرش ایرانی اسم بلند و آوازه ای دارد و در بازار جهانی اصالت فرش ایرانی بسیار مهم است.
وی با بیان اینکه بخش عمده مشکل اتحادیه صنف فرش بر روی قانون نظام صنفی است که اصلاحاتی باید صورت گیرد، خاطرنشان کرد: بازار باید تعادلی باشد مثل امروز که رکود است بازاریان حاضرند با سود خیلی کمتری بفروشند و روزی هم که بازار گشاده شود کسبه میخواهند سود خود را جبران کند.
منبع خبر:
http://razegh.com/fa/news213095.aspx